Stránka 1 z 2

Trasa je příliš dlouhá...

OdeslatOdesláno: 03.08.13 13:46 (So)
od Maloch2
Ahoj,
tak jsem byl na dovelené na okružní jízdě a mám opět problém se svou nuvi.
Po zapnutí mě uvítá rámečkem s nápisem "Trasa je příliš dlouhá.Navigační pokyny budou přidány,až se budete blížit do cíle"(občas se taky same restartuje),to by mě tak nepřekvapilo kdybych byl na cestě např. do Chorvatska,jenomže žádnou trasu nemám spuštěnou,ani naplánovanou prostě nuvi jenom zapnu.Poté odkliknu OK a nuvi se tváří jakoby nic,zadám cíl a spustím start.Nuvi začne normálně navigovat(i když mám pocit že jí trvá velmi dlouho než spočítá trasu),ale ikonka toho autíčka je posunutá od vyznačené trasy odhadem tak asi o 200 metrů.Když jedu v polích tak to nevadí,ale ve městě si myslí že jsem na silnici která s tou skutečnou sousedí,začne přepočítávat stále dokola a nedá se už jet dál.Stane se že se to z ničeho nic srovná samo,nebo jí vypnu a zase zapnu,nebo vypnu mapu a zapnu jinou-prostě po několikerých pokusech začne normálně fungovat třeba 200km a pak to udělá zas.
Restart pomocí pravého dolního rohu nebyl možný,jednoduše tam to okýnko nevyskočilo,přeinstalování firmware nepomohlo,takže nakonec jsem ji otevřel a odpojil baterii.To pomohlo jen částečně-byl možný restart pravým dolním rohem,který ovšem byl k ničemu kromě toho že mám teď nuvi v továrním nastavení,ale popisované problémy stále přetrvávájí.
Poradí mi někdo v čem je problém?,mám 3790 s firmware 3490-provedeno odborníkem.
A ještě dotaz z jiného soudku,ze severních Tater mě vedlo zpět do Česka přes Polsko cca 100km,jak jí vysvětlím že přes Polsko nechci aniž bych musel zadávat nějaké průjezdní body?

Re: Trasa je příliš dlouhá...

OdeslatOdesláno: 03.08.13 14:37 (So)
od Rubic
Po RESETU musíte provést znovu základní nastavení všeho, i polohy bydliště (výchozího stanoviště) odkud vyjíždíte. Na "Dálnice" nesahat.

Re: Trasa je příliš dlouhá...

OdeslatOdesláno: 03.08.13 15:11 (So)
od Maloch2
Jasně,s tím jsem do toho šel ale nepomohlo to.

Re: Trasa je příliš dlouhá...

OdeslatOdesláno: 04.08.13 14:52 (Ne)
od Maloch2
Ahoj,provedl jsem ruční přeinstalaci viz:http://path.cz/forum/viewtopic.php?f=19&t=1854&p=16389#p16389 ,problém nebyl odstraněn,nápis "trasa je příliš dlouhá ..." se objevil znovu.
Co teď?

Re: Trasa je příliš dlouhá...

OdeslatOdesláno: 04.08.13 15:27 (Ne)
od Rubic
Běžný postup - OK, Ne, Ukončit.

Re: Trasa je příliš dlouhá...

OdeslatOdesláno: 04.08.13 15:32 (Ne)
od Maloch2
Dobrá,to jde,ale proč se tam tato hláška objevuje?,to se před tím nedělo.Musí být přece nějaký důvod.

Re: Trasa je příliš dlouhá...

OdeslatOdesláno: 04.08.13 15:36 (Ne)
od Rubic
Mě se objeví když zadám cestu do Lisabonu, t.j. přes 2000 km.
Zkuste malý RESET- držet spínač doleva déle než 8s, pak teprve zapnout.

Re: Trasa je příliš dlouhá...

OdeslatOdesláno: 04.08.13 15:50 (Ne)
od Maloch2
Tomu nerozumím-jak podržet spínač doleva?,mám tu akorát jedno tlačítko které se jinak než normálně stisknout nedá,navíc se mi tam ten nápis objevuje hned po zapnutí aniž bych měl zadanou nebo spuštěnou jakoukoli trasu.

Re: Trasa je příliš dlouhá...

OdeslatOdesláno: 04.08.13 15:55 (Ne)
od Rubic
Jo, zapomněl jsem, máte jiný typ Nuvi, budete muset mrknout do návodu k použití. Vidí Vaše navigace dostatečný počet satelitů a tím zná Vaši polohu?

Re: Trasa je příliš dlouhá...

OdeslatOdesláno: 04.08.13 16:11 (Ne)
od Maloch2
Návod k použití byla první věc kterou jsem použil,nicméně o mém problému tu není ani zmínka.Jestli vidí dostatek satelitů nevím,ale nehlásí ani slabý signál ani čekání na lepší přesnost.To se stává výjímečně za jízdy.Ta úvodní zpráva by mohla mít něco společného s chybným zaměřením?,no možné to je už jsem popisoval že ukazuje polohu vozidla asi tak od oka 200 metrů od vyznačené trasy,ale ne pořád.Je možná nějaká kalibrace zaměření,nebo tak něco?