Garmin 760 a mapy

Vše co se týká železa značky Garmin.

Garmin 760 a mapy

Odeslatod Anonymous » 06.12.07 13:09 (Čt)

Potřebuji radu jak fungují mapy v Garminu 760.
Koupil jsem Garmin 760 s předinstalovanou mapou City Navigator Europe NT 2008. V krabici byl nalepen štítek s registračními kódy pro mapu TOPO Czech v. 1.20 - tu jsem si stáhl a vše je OK. Neboli v Garminu mám TOPO Czech 1.20 a Europe NT 2008.

Nainstaloval jsem si do PC MapSource 6.13.5 a tady jsem trošku zabloudil. Podařilo se mi jej nainstalovat a propojit s Garminem tak, že v MapSourcu mám mapy Atlas ČR10R v6 a Topo Czech v. 1.20.

A teď dotaz - jak můžu dostat mapu City Navigator Europe NT 2008 do PC a používat v MapSourcu a jak dostat mapu Atlas ČR10R v 6 z PC do Garminu.

V balení přístroje nebyly média s mapami a brouzdám po internetu, studuju manuály a nedaří se.
Prosím o pomoc, pánové z Garminu mi neodpověděli.
Děkui, Zdenek
Anonymous
 

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Path » 06.12.07 15:40 (Čt)

Mapu lze do PC nainstalovat z instalačního média, které se ale k navigacím s přeinstalovanou sadou map z finančních důvodů už nedodává. Instalační soubory pro TOPO Czech i ATLAS 10R lze stáhnout z webu garmin.cz. Bohužel, mapu CNEU NT 2008 stáhnout nikde nelze a v současnosti ani není možné toto instalační médium zakoupit. To bude k dispozici až po novém roce. Z GPS nelze mapu do PC instalovat.

Poznámka: Každý majitel TOPO Czech je v současnosti oprávněn stáhnout a instalovat rovněž produkt ATLAS 10R. Odemykací klíč k této mapě je generován společně s klíčem pro TOPO Czech na stránce http://www.garmin.cz/unlock.


Do GPS se mapové podklady z PC exportují prostřednictvím aplikace MapSource. Před exportem je nutné v MapSource zadat všechny odemykací klíče pro konkrétní GPS přijímač (Pomůcky > Odemknout mapy). Následně pomocí „Nástroj Mapa“ vybrat oblasti jednotlivých map, které mají být do GPS exportovány, připojit GPS k PC a klepnout na tlačítko „Odeslat do zařízení“.

Je potřeba si uvědomit, že se tyto mapy exportují do souboru gmapsupp.img, který se vždy přepisuje. To znamená, že při exportu samotné mapy Atlas 10R, bude současně instalovaná TOPO Czech odstraněna. Z tohoto důvodu je nutné vybrat oblasti všech map, které mají být v GPS instalované, tedy jak Atlas 10R, tak i TOPO Czech.

Návod.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Anonymous » 07.12.07 0:17 (Pá)

Skoda, ze jsem tenhle prispevek nevidel vcera rsp.. dnes v noci :-) nikdy jsem garmina nemel a dojit k Vasim popsanym zaverum mi trvalo cca 4h coz neni zas tak spatny vysledek. Trosku me mrzi v garminu 760 ta spatna CZ v mnoha slovech jsou chyby nebo to je mozna pouzitym fontem..... Jinak jsem velmi spokojen a to jsem byl zatvrzelym zastancem TOMTOMa.
Anonymous
 

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Path » 07.12.07 0:26 (Pá)

S češtinou jsou v horní systémové liště prozatím menší problémy, ale snad to dá Garmin brzy do pořádku. Jedná se o chybně nastavené kódování. Kdo konkrétně překládá nabídky do češtiny nevím, ale Picodas to určitě není – ptal jsem se.

Češtinu si v menu můžete upravit sám. Psal jsem o tom zde.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Anonymous » 07.12.07 23:00 (Pá)

Tak jsem se dnes vyvztekal u dalsi veci....potreboval jsem najit ulici libusska v praze a ejhle nic zkusim dalsi a taky nic..... zkusim jinou a naslo ji to. Neznam pokryti map u garmina, ale bylo mi to divne :-) no zkratim to cca po 10min jsem zjistil, ze se ve vyhledavani nesmi zadavat "hacky" zajimave je, ze to u "carek" nevadi... nicmene vyhledavani bez diakr. funguje ok :-)
Anonymous
 

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Path » 08.12.07 3:28 (So)

Garmin diakritiku v mapě nikdy nepodporoval. Všechny prvky v mapě jsou bez háčků a čárek, na to si už uživatelé zn Garmin celkem zvykli. Nuvi 760 na vstupu sice diakritiku podporuje, ale určitě bude chybka ve funkci, která ji má ve vyhledávacím dotazu odstranit. Je zajímavé, že při zadání adresy lze město zadat včetně háčků, ale při vyhledání ulice už nikoli. Zkoušel jsem u adres zadat Břeclav a Breclav byla nalezena. Když jsem ale zkoušel vyhledat Břeclav pouze jako samotné město (ne pro adresu), žádný výskyt nebyl nalezen. Firmware, firmware, firmware...
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Anonymous » 10.12.07 1:03 (Po)

Dobry den, chel by som poprosit o radu. V nuvi 760 sa mi zo zlozky Garmin podarilo vymazat subory:
gmapbmap.img
gmapbmap.sum
gmapprom.img
gmapprom.sum
gmapsupp.img
gmasupp.sum
fs_image.ver

Vzapati som vsetky obnovil pomocou data recovery software, napriek tomu sa po zapnuti pristroja nenacitaju ziadne mapy. Vedeli by ste mi poradit co sa s tym da urobit. Vopred Dakujem
Anonymous
 

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Path » 10.12.07 2:08 (Po)

Chyba! Obnovit soubory v samotném nuvi nebyla šťastná volba. V takovýchto případech je nutné odstraněné soubory obnovit do jiného umístění a pak je zpět nakopírovat do přijímače. Jeden z možných prográmků pro obnovení odstraněných souborů se jmenuje Data Recovery.

Soubory gmapbmap.sum, gmapprom.sum a gmasupp.sum nehrají velkou roli a pokud budou chybět, nic se neděje.

Základní mapu světa, tj. gmapbmap.img stačí zkopírovat z jiného přístroje – není vázána na odemykací klíč. V nejhorším můžu zaslat.

Doplňkové mapy, tj. gmapsupp.img lze kdykoli doinstalovat z MapSource, takže se nejedná o závažný problém. Předpokládám, že to bude TOPO SK. V tomto příspěvku je návod:

Jak nainstalovat mapu TOPO Czech do počítače a GPS - návod.

Nejdůležitější je soubor gmapprom.img s mapou City Navigator Europe NT 2008. Zkusil bych se soustředit na záchranu právě tohoto souboru. Použít Data Recovery, soubor nechat obnovit na HDD a pak zpětně překopírovat do nuvi. Možná už ale bude pozdě. Instalační DVD s mapou zatím není k dispozici. Možná by ale mohl pomoci autorizovaný servis. Pokud znáte někoho z okolí, kdo má rovněž v GPS přijímači CNEU NT 2008, pak si ji můžete od něj zkopírovat. Odemykací klíč k vaší GPS se pak specifikuje v souboru gmapprom.unl, opět ve složce Garmin.

Takže... teď je prioritou záchrana souboru gmapprom.img!
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Path » 10.12.07 2:39 (Po)

Originál BaseMap (NR 2.0) z nuvi 760 jsem hodil ne eDisk: gmapbmap.rar (4.45 MB, resp. 5,67 MB)

TIP: V nuvi 760 je možné použít také základní mapu světa z aplikace XT Mobile, která je mnohem podrobnější a rovněž podporuje routing. Jedná se o mapu Worldwide Autoroute Basemap 4.01, 2007.
Na eDisku: World_map_IMG.rar (22.97 MB, resp. 31,60 MB)

Oba soubory jsem umístil rovněž na Rapidshare:
Code: Vybrat vše
Worldwide Autoroute Basemap NR 2.0 pro nuvi, 4.45 MB:
http://rapidshare.com/files/75539852/gmapbmap.rar

Worldwide Autoroute Basemap 4.01 (v2007), 22.97 MB:
http://rapidshare.com/files/75540041/World_map_IMG.rar

BaseMap 4.01:
Obrázek Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Anonymous » 10.12.07 20:13 (Po)

Path napsal:Chyba! Obnovit soubory v samotném nuvi nebyla šťastná volba. V takovýchto případech je nutné odstraněné soubory obnovit do jiného umístění


Data z Nuvi 760 som samozrejme obnovil do slozky v PC a az po obnoveni som ich skopiroval do Nuvi. Vsetky sa vratili do pristroja v povodnej datovej velkosti (gmapprom.img - 1,36 GB) no napriek tomu sa po zapnuti mapy jednoducho nenacitaju.

V každom prípade ďakujem za base map a za všetky rady. Pokúsim sa od niekoho zohnať a skopčiť original gmapprom.img, akurát že nikde v zložke Garmin nevidím súbor gmapprom.unl ...
Anonymous
 

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] a 4 návštevníci.