Jak správně nainstalovat mapy ve formatu *.IMG do Mapsource

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Jak správně nainstalovat mapy ve formatu *.IMG do Mapsource

Odeslatod Enzo » 15.03.08 11:09 (So)

V posledních dnech jsem si s tímto trochu hrál a chtěl bych se zeptat, v mapách takto nainstalovaných nemůžu vyhledávat místa "Ctrl+F". Nevíte čím to je ? Najít nejbližší místa "Ctrl+Shift+F" funguje správně. Používal jsem postup: gmaptool ---> cgpsmapper ---> MapSetToolKit. A ještě jedna otázka jedna z map se mi vykresluje až od měřítka 50 km u větších jsou vidět pouze prázné čtverce. Dá se nějak nastavit aby se vykreslovala již od měřítka 3000 km, tak jako všechny ostatní ?
Enzo

Registrace: 05.03.08 19:42 (St)

Re: Jak správně nainstalovat mapy ve formatu *.IMG do Mapsou

Odeslatod Path » 15.03.08 20:46 (So)

Konverzi mapy z kompilovaného img do MapSource jsem zkoušel kdysi dávno a v současnosti ji už nepoužívám - je vždy lepší mapu instalovat z oficiální distribuce a to se týká i problémů se zoomem. Nechci vás mystifikovat, ale GmapTool měl s vyhledáváním adres vždy problémy. Jestli je tento bug v nové verzi opraven jsem se nedočetl, ale na konci ReadMe.txt (gmaptool) je uvedena věta:

Personal cGPSmapper can make searchable map. When you use preview map with POI and city index, you will be able to search for places in Mapsource.

Tedy předpokládám, že GmapTool by si již s vyhledávání adres poradit mohl, ale musíte použít cGPSmapper ve verzi Personal.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Enzo » 15.03.08 23:04 (So)

Znamená to tedy, že funkce vyhledávání je závislá na tom jak dobře je zkompilovaná "preview mapa" mapset00.mp ---> mapset00.img ? Jinak díky za odpověď a ještě větší díky za Váš bezvadný web.
Enzo

Odeslatod Enzo » 17.03.08 11:36 (Po)

Zkoušel jsem preview mapu mapset00.img zkompilovat novou verzí cgpsmapperu 094 personal soubor vznikl o nějaké kilo větší, ale vyhledávání je stále šedivé.
Enzo

Odeslatod Path » 17.03.08 12:59 (Po)

Už jsem to fakt dlouho nezkoušel (nemám na to ani moc času), ale teď jsem chvilku procházel zahraniční weby a někde jsem narazil na zmínku, že by vyřazení vyhledávání adres mohl způsobovat také program sendmap. Nepoužíváte ho? Šel bych popořadě a nejprve bych se dotázal autora gmaptool (případně na souvisejícím fóru), jestli tento nástroj opravdu umí s vyhledáváním adres pracovat. Zatím jsem všude četl, že by to údajně gmaptool umět neměl, ale kdo by to měl vědět jiný než samotný autor.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Enzo » 17.03.08 14:04 (Po)

Sendmap jsem nepoužíval, také si myslím že je zakopaný pes v gmaptoolu, ale bohužel se mi jiným nástrojem IMG nepodařil vyextrahovat. Zkoušel jsem M3 a bez úspěchu.
Enzo

Odeslatod Path » 17.03.08 16:10 (Po)

U gmaptool je v souboru readme uveden odkaz do polského fóra. Zkuste se tam na tuhle funkci poptat.

http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=14677#14677
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 19.03.08 5:45 (St)

GmapTool je už šest dní ve verzi 0.26 a zrovna u této verze autor uvádí, že je opraveno generování MDX souboru. Jinak MDX soubor obsahuje databázi objektů, která se právě využívá pro vyhledávání. Zkoušel jste to i s touto verzí 0.26?

EDIT: Tak už nic. Stačil jsem si to přečíst. Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Enzo » 19.03.08 12:33 (St)

Včera večer jsem nad tím seděl a výsledek je u jedné mapy docela uspokojivý. Vytvořil jsem novou overview mapu vzniklou z World Mapy, přesně podle "popejova" návodu. Problém se zobrazováním při různých měřítkách to celkem řeší a dokonce hlednání je možné podle názvu města. U druhé takto nainstalované mapy se mi nedaří u mapset00.mp nastavit "level" a "zoom". Při pokusu přidat další Level mi GPSMapEdit padá. Ještě to budu zkoušet. PS: Vy jste tedy "noční pták". :-)
Enzo

Zpět na Garmin: Software