Dutch napsal:DD, koupil jsem starší N200, bohužel bez krabice a návodu. V N200 je mapa Evropy /cca 1,33GB/ a Italie. Jelikož je mapa ČR málo podrobná, chtěl bych do přístroje dostat TELE ATLAS7 a protože v interní paměti je již jen 150MB volného místa, chtěl bych mapu Itálie smazat.
Asi máte na mysli mapu Atlas Czech v7 (Tele Atlas je poskytovatel datových/mapových podkladů primárně pro produkty společnosti TomTom). Než si přístroj osvojíte, doporučuji vám obsah nuvi zálohovat někam na DVD nebo HDD. Mapa Evropy by měla být instalována primárně v souboru gmapprom.img a mapa Itálie gmapsupp.img. S každou instalací se suplementární mapa gmapssup.imp vždy přepisuje, proto si přinejmenším zálohujte tento soubor. Veškeré informace o instalaci mapy do Garmina najdete
zde, tak si to prostudujte. Jinak Atlas NT 7 se vám s velkou rezervou do přístroje vejde. Dokonce i když s touto mapou nainstalujete TOPO Czech, nějaké to místo vám tam zbude. Minimálně 30 MB bych vždy nechal volných pro vyrovnávací paměť.
Dutch napsal:MapSource mi hlásí "Mapy nelze otevřít,... nejsou nainstalovány"
Pokud nemáte mapy instalované v PC, tak je určitě nezobrazíte. Pro tento případ potřebujete instalační soubor nebo médium. Z Garmina mapy do MapSource nedostanete.
Dutch napsal:Dále...proč je použita jen paměť zařízení a ne SD karta ? - na co tam potom je...
N200 se mi hlásí jako 2 disky, což je asi spárvně.
Mapy samozřejmě můžete z MapSource odeslat místo do vnitřní paměti zařízení na SD kartu. Případně je tam můžete překopírovat (složka Garmin - více ve výše uvedeném odkazu). Nuvi se nehlásí jako dva disky. Druhá jednotka je právě SD karta.
Dutch napsal:Může se stát, např. po špatné instalaci mapy, že nenaběhne do režimu abych z PC tyto 2 disky viděl a nemohl jsem přehrát komplet adresář Garmin, který jsme si pro jistotu zazálohoval do PC?
Je to málo pravděpodobné, ale stát se to může. Spíš se to může stát, když budete aktualizovat firmware a nebudete mít dostatečně nabitý přístroj. Pokud při aktualizaci firmware "dojde šťáva", tak v tom horším případě poputujete do servisu žádat výměnu přijímače.